logo-bsk.jpg

Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov Kaštieľ
Zriaďovateľom DSS a ZpS Kaštieľ Stupava je Bratislavský samosprávny kraj.

Pri príležitosti sviatku Troch kráľov sme v našom zariadení opäť po roku usporiadali divadelné prestavenie, aby sme si aj touto formou priblížili posolstvo Vianoc. Príprava predstavenia trvala niekoľko dní, nakoľko bolo potrebné nacvičiť nástup, hovorené slovo i koledy, ktoré nemohli v predstavení chýbať. Do „Dobrej noviny“ sa v tomto roku zapojili okrem pravidelných účastníkov, akými sú Dáška, Robko, Zuzka, Marienka, Adrianka, Marian a iní, aj ďalší účastníci ako napríklad Peter, Mirko a Janko, ktorí stvárnili troch kráľov. 

Príprava nášho predstavenia si vyžadovala dostatok času a svedomitý prístup všetkých zúčastnených. Nácviky sa konali vždy v príjemnej atmosfére, ktorú dotváral aj rozžiarený vianočný stromček a hudobný doprovod sociálnej pracovníčky p. Valiky. Hudobníci i speváci sa snažili o dodržiavanie cenných rád a vzájomne sa tolerovali a rešpektovali. 

Vystúpenie a úsilie našich hercov a spevákov bolo podporené hojnou účasťou divákov, ktorí potleskom ocenili snahu a umenie svojich priateľov. V závere predstavenia sme si spoločne zaspievali Tichú noc a popriali si všetko dobré v nastávajúcom roku. 

Predstavenie sa uskutočnilo pod záštitou sociálnych pracovníčok B. Milovej, V. Kuzmovej a B. Mrázekovej, ktoré viedli jednotlivé nácviky a K. Kralovičovej, ktorá zabezpečila kostýmy našich hercov, za čo im touto cestou ďakujeme. 

Všetci vyjadrili spokojnosť a nadšenie z predstavenia a tak veríme, že sa nám v budúcom roku opäť podarí aj touto formou znásobiť čaro posolstva vianočných sviatkov. 

                                                                Tím sociálnych pracovníčok: B. Mrázeková, B. Milová, V. Kuzmová