logo-bsk.jpg

Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov Kaštieľ
Zriaďovateľom DSS a ZpS Kaštieľ Stupava je Bratislavský samosprávny kraj.

 Evanjelický cirkevný zbor a. v. v Bratislave má už viac rokov pod patronátom aj veriacich v našom zariadení. Najskôr Služby Božie zabezpečoval seniorát, teraz sa o nás stará cirkevný zbor v Dúbravke. Pravidelné Služby Božie vysluhuje brat farár Mgr. Ján Hroboň, ktorý chodieva aj s manželkou, evanjelickou farárkou. Pani farárka sprevádza na organe celú liturgiu, čo je zvlášť nápomocné pri spoločnom spievaní piesní. Evanjelické Služby Božie sa konajú každý druhý utorok o 10:00 hod v spoločenskej miestnosti, ktorá je k tomu určená a obyvatelia sa na nich zúčastňujú v hojnom počte. V letných mesiacoch občas využívame aj priestory kaplnky.

Dvakrát do roka organizuje cirkevný zbor pre našich obyvateľov aj spoločné stretnutie vo svojom chráme v Dúbravke, kde sa stretneme aj s domácimi veriacimi. Vždy je tam veľmi príjemná atmosféra, obecenstvo veriacich so spoločnou Večerou Pánovou a neskôr aj spoločné posedenie pri pohostení a káve a rozhovoroch. V predvianočný čas nám nikdy nezabudnú doniesť pekné darčeky v samostatných balíčkoch pre každého aj s evanjelickým kalendárom.

Dobrou dušou spoločenstva je sestra Elenka Bacharová, vďaka ktorej sa naši obyvatelia vždy dozvedia v predstihu všetky informácie o konaní Služieb Božích aj o iných aktivitách. Vždy príde skôr a obehne celý kaštieľ aby sa na nikoho nezabudlo. Ako ona sama hovorí, Božia láska je pre nich dôvodom a najsilnejšou motiváciou, aby sme všetci touto láskou žili medzi a v nej prijímali aj ostatných takých, akí sú.

Veľmi im za ich lásku a starostlivosť ďakujeme.

                                                                                                                                                                                                 Jozef Kulačík