logo-bsk.jpg

Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov Kaštieľ
Zriaďovateľom DSS a ZpS Kaštieľ Stupava je Bratislavský samosprávny kraj.

Bratislavský samosprávny kraj každý rok v septembri organizuje Župnú olympiádu seniorov. Pri tohtoročnom – piatok ročníku však nastala zmena. Tento rok sa župná olympiáda konala prvýkrát v svojej histórii v auguste (25.08.2015), počas pracovného týždňa a za účasti aj zahraničných súťažných družstiev z Čiech a Maďarska. 

Naše zariadenie reprezentovali obyvatelia z každého oddelenia, aj zo špecializovaného zariadenia. Aj keď počasie nebolo najpriaznivejšie (počas doobedia dosť pršalo), súťažili vo všetkých disciplínach. Na podujatí naši obyvatelia vydržali až do konca, aj keď to bolo pre nich namáhavé. Neprekážal im ani fakt, že nevyhrali, lebo celé podujatie vnímali v duchu: „Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa“, najmä v takej silnej konkurencii. Súčasťou olympiády je aj Súťaž o najchutnejší župný koláčik, kde každé družstvo prinesie vlastnoručne pripravený koláč. Pre nás ho tentokrát pripravili obyvateľky oddelení L1 a Ch-L. 

Po odohratí súťaží sme išli na obed a pozreli sme si kultúrny program. Pochutnali sme si na koláčikoch, ktoré pripravili všetky družstvá. 

O rok sa tešíme znovu.

                                                                                                                                       Renáta Biksadská