Jedálny lístok – racionálna strava a zamestnanci
Od 21.3.2022 do 27.3.2022
Dátum |
Raňajky |
Desiata |
Obed |
Olovrant |
Večera |
Po 21.3.
|
Čaj, pečivo, úden. nát. ŠZ – chlieb, miláčik (6) 1,4,7,10 |
Pagáč
1,3 |
Polievka boršč s mäsom, chlieb Moravské koláče, sirupová voda 1,3,7,9 |
Parenica ŠZ – cottage cheesse 7 |
Nitrianske bravčové stehno, cestovina
1,3,7,10 |
Ut 22.3. |
Biela káva, chlieb, maslo, reďk. ŠZ – ovsená kaša 1,7 |
Miláčik
7 |
Polievka hrášková s krupicovými haluškami Kur. pečienka restovaná, tarhoňa, uhorkový šalát ŠZ – ryža 1,3 |
Pomaranč |
Salám vyprážaný v cestíčku, zemiaky, sterilizovaný šalát
1,3,7,9 |
St 23.3.
|
Mlieko, chlieb, maslo, salám ŠZ – tvaroh 1,7,8 |
Jogurt biely ŠZ - ovocný 7 |
Polievka kosťová s niťovkami Hovädzie varené, knedľa, chrenová omáčka 1,3,7,9 |
Zákusok
1,3,7,8 |
Šošovicový prívarok, špekačik, chlieb
1,7 |
Št 24.3. |
Kakao,chliebmaslo, med ŠZ– ryž. kaša 1,7 |
Jablko ŠZ - banán |
Polievka zapražená so žemľovými knedličkami Hrachová kaša, údené mäso, chlieb 1,3,7 |
Čokoláda ŠZ – puding 1,5,7,8 |
Zeleninové rizoto, uhorka
7,9,10 |
Pi 25.3. |
Čaj, pečivo, vaječná nátierka ŠZ – miláčik 1,3,7,10 |
Croissant
1,3,7 |
Polievka kapust.s krupami, chlieb ŠZ - krupková Špagety s mäsom ŠZ – zemiaky s mäsom 1,3,7,9 |
Salám, pečivo
1 |
Rybie filé na masle, zemiaky, hlávkový šalát
1,4,7 |
So 26.3. |
Biela káva, chlieb, pečeňový syr ŠZ – ovsená kaša 1,7 |
Mliečna ryža
7 |
Polievka tekvicová Hovädzie mäso na korení, bulgur ŠZ – ryža 1,3,7 |
Grep ŠZ - pomaranč |
Kurací guláš, chlieb
1 |
Ne 27.3. |
Mlieko, pletenka, maslo, debr. pečienka ŠZ – tvaroh 1,3,7,8 |
Nutela ŠZ – sladké pečivo
1,3,5,7 |
Polievka kosťová so strúhaným cestom Srbské rebierko zapekané, zemiaky, šalát z hlávkovej kapusty so zeleninou 1,3,7,9 |
Jogurt ovocný
7 |
Bravčové pečené, chlieb, uhorka, čaj
1,10 |
Možnosť zmeny jedálneho lístka.
Gramáž mäsa je normovaná a uvádzaná v surovom stave. Informáciu o gramáži jednotlivých jedál poskytne personál kuchyne. V prípade potreby je možné dať si pripravenú porciu jedla prevážiť v kuchyni /na stravovacom úseku/ zariadenia.
Alergény: 1-obilniny, 2-kôrovce, 3-vajcia, 4-ryby, 5-arašidy, 6-sójové zrná, 7-mlieko, 8-orechy, 9-zeler,10-horčica, 11-sezamové semená, 12-oxid siričitý a siričitany, 13-vlčí bôb, 14-mäkkýše
Jedálny lístok – šetriaca /žlčníková/
Od 21.3.2022 do 27.3.2022
Dátum |
Raňajky |
Desiata |
Obed |
Olovrant |
Večera |
Po 21.3.
|
Čaj, pečivo, rybacia nátierka 1,4,7 |
Pagáč
1,3 |
Polievka fazuľková s cestovinou Hovädzie mäso na hubách, ryža 1,3,7 |
Parenica
7 |
Nitrianske bravčové stehno, cestovina
1,3,7,10 |
Ut 22.3. |
Biela káva, chlieb, maslo, reďkovka 1,7 |
Miláčik
7 |
Polievka hrášková s krupicovými haluškami Kuracia pečienka restovaná, tarhoňa, uhorka 1,3,10 |
Pomaranč |
Salám vyprážaný v cestíčku, zemiaky, sterilizovaný šalát
1,3,7,9 |
St 23.3.
|
Mlieko, chlieb, maslo, salám 1,7 |
Jogurt biely
7 |
Polievka kosťová s niťovkami Hovädzie varené, knedľa, chrenová omáčka 1,3,7,9 |
Zákusok
1,3,7,8 |
Zemiakový prívarok, špekačik, chlieb
1,7 |
Št 24.3. |
Kakao, chlieb, maslo, med 1,7 |
Jablko |
Polievka zapražená so žemľovými knedličkami Fazuľkový prívarok, údené mäso, chlieb 1,3,7 |
Čokoláda
1,5,7,8 |
Zeleninové rizoto, uhorka
7,9,10 |
Pi 25.3. |
Čaj, pečivo, salámová nátierka 1,7,10 |
Croissant
1,3,7 |
Polievka krupková Špagety s mäsom
1,3,7,9 |
Salám, pečivo
1 |
Rybie filé na masle, zemiaky, hlávkový šalát
1,4,7 |
So 26.3. |
Biela káva, chlieb, pečeňový syr 1,7 |
Mliečna ryža
7 |
Polievka tekvicová Hovädzie mäso na korení, bulgur 1,3,7 |
Grep |
Kurací guláš, chlieb
1 |
Ne 27.3. |
Mlieko, pletenka, maslo, debrecínska pečienka 1,7 |
Nutela
1,5,7 |
Polievka kosťová so strúhaným cestom Srbské rebierko zapekané, zemiaky, šalát sterilizovaný 1,3,7,9 |
Jogurt ovocný
7 |
Bravčové pečené, chlieb, uhorka, čaj
1,10 |
Možnosť zmeny jedálneho lístka.
Gramáž mäsa je normovaná a uvádzaná v surovom stave. Informáciu o gramáži jednotlivých jedál poskytne personál kuchyne. V prípade potreby je možné dať si pripravenú porciu jedla prevážiť v kuchyni /na stravovacom úseku/ zariadenia.
Alergény: 1-obilniny, 2-kôrovce, 3-vajcia, 4-ryby, 5-arašidy, 6-sójové zrná, 7-mlieko, 8-orechy, 9-zeler,10-horčica, 11-sezamové semená, 12-oxid siričitý a siričitany, 13-vlčí bôb, 14-mäkkýše
Jedálny lístok – diabetická strava
Od 21.3.2022 do 27.3.2022
Dátum |
Raňajky |
Desiata |
Obed |
Olovrant |
Večera |
Po 21.3.
|
Čaj, pečivo, údenáčová nátierka 1,4,7,10 |
Pagáč
1,3 |
Polievka boršč s mäsom, chlieb Hovädzie mäso na hubách, ryža 1,7,9 |
Parenica ŠZ – cottage cheesse 7 |
Nitrianske bravčové stehno, cestovina II. večera: šunka, chlieb 1,3,7,10 |
Ut 22.3. |
Biela káva, chlieb, maslo, reďkovka
1,7 |
Miláčik
7 |
Polievka hrášková s krupicovými haluškami Kuracia pečienka restovaná, tarhoňa, uhorkový šalát ŠZ – ryža 1,3 |
Pomaranč |
Salám vyprážaný v cestíčku, zemiaky, sterilizovaný šalát
II. večera: syr, pečivo 1,3,7,9 |
St 23.3.
|
Mlieko, chlieb, maslo, salám 1,7 |
Jogurt biely ŠZ - ovocný 7 |
Polievka kosťová s niťovkami Hovädzie varené, knedľa, chrenová omáčka 1,3,7,9 |
Zákusok
1,3,7,8 |
Šošovicový prívarok, špekačik, chlieb II. večera: mlieko, pečivo 1,7 |
Št 24.3. |
Kakao, chlieb, maslo, med 1,7 |
Jablko ŠZ - banán |
Polievka zapražená so žemľovými knedličkami Hrachová kaša, údené mäso, chlieb 1,3,7 |
Čokoláda ŠZ - puding 1,5,7,8 |
Zeleninové rizoto, uhorka II. večera: pašteka, chlieb 1,7,9,10 |
Pi 25.3. |
Čaj, pečivo, vaječná nátierka
1,3,7,10 |
Croissant
1,3,7 |
Polievka kapustová s krupami, chlieb ŠZ - krupková Špagety s mäsom ŠZ – zemiaky s mäsom 1,3,7,9 |
Salám, pečivo
1 |
Rybie filé na masle, zemiaky, hlávkový šalát
II. večera: paprika, maslo, chlieb 1,4,7 |
So 26.3. |
Biela káva, chlieb, pečeňový syr 1,7 |
Mliečna ryža
7 |
Polievka tekvicová Hovädzie mäso na korení, bulgur ŠZ – ryža 1,3,7 |
Grep ŠZ - pomaranč |
Kurací guláš, chlieb
II. večera: vajce, chlieb 1,3 |
Ne 27.3. |
Mlieko, pletenka, maslo, debrecínska pečienka 1,7 |
Nutela ŠZ – slané pečivo
1,3,5,7 |
Polievka kosťová so strúhaným cestom Srbské rebierko zapekané, zemiaky, šalát z hlávkovej kapusty so zeleninou 1,3,7,9 |
Jogurt ovocný
7 |
Bravčové pečené, chlieb, uhorka, čaj
II. večera: maslo, chlieb 1,10 |
Možnosť zmeny jedálneho lístka.
Gramáž mäsa je normovaná a uvádzaná v surovom stave. Informáciu o gramáži jednotlivých jedál poskytne personál kuchyne. V prípade potreby je možné dať si pripravenú porciu jedla prevážiť v kuchyni /na stravovacom úseku/ zariadenia.
Alergény: 1-obilniny, 2-kôrovce, 3-vajcia, 4-ryby, 5-arašidy, 6-sójové zrná, 7-mlieko, 8-orechy, 9-zeler,10-horčica, 11-sezamové semená, 12-oxid siričitý a siričitany, 13-vlčí bôb, 14-mäkkýše