V rámci už druhého ročníka talianskeho týždňa v Kaštieli sme sa okrem typického tiramisu, ktoré pozná na Slovensku asi každý, rozhodli prekvapiť aj typickým sicílskym dezertom. Ten u nás nie je až taký známy a volá sa Cannoli. Sú to vyprážané trubičky naplnené krémom z ricotty a mascarpone, ktorý sme ochutili pomarančovou kôrou.
Keďže príprava tohto dezertu je dosť zložitá, trubičky sme mali pripravené vopred. So štvoricou prijímateľov sme si rozdelili prácu. Marika nastrúhala kôru z pomarančov, Juraj sekal oriešky, Jakub pistácie, Majka s Marikou sa striedali pri napĺňaní trubičiek. Jakub namáčal trubičky do pistácií a aj trubičky pocukroval. Popri práci sme sa rozprávali o móde a o všeličom inom, čo sa týka Talianska. Samozrejme sme si kuchynku po sebe upratali a náš spoločný výtvor sme ponúkali potom na kávovom posedení na nádvorí.
Mária Suchárová, sociálna pracovníčka